Bokreta Ház - Új lakás, új lakások értékesítése, új lakások építése, építési telkek értékesítése, Bokréta lakások az Immo-Rorh Kft-től.

Aktuális projektek

Új építésű lakások

Lakáskereső

Parkolókereső

Iroda- és üzletkereső

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és tájékozódjon rólunk havonta!

Feliratkozás
Leiratkozás

Jogi sarok

Követelés behajtás új szabályokkal

2009.03.10

A követelések, kintlévőségek behajtásával kapcsolatban általában mindenkinek a per, felszámolás vagy végrehajtás jut az eszébe.

Nem minden esetben kell azonban pereskednünk, ha szeretnénk a követe...

Kötelező-e a jogi képviselet?

2009.03.06

Peres, nemperes és hatósági eljárásokban is előfordul, hogy törvény kötelező jogi képviseletet ír elő. Ilyen esetben ügyvéd mindig eljárhat minden bíróság, hatóság előtt. Meghatározott esetekben azonb...

További cikkek

Jogi sarok

Új minimálbér 2009-től

Már megszokhattuk, hogy a minimálbér évről évre növekszik. Nem kivétel a 2009. év sem, nézzük tehát, hogy mi is változott.

A Kormány az Országos Érdekegyeztető Tanácsban született megállapodásnak megfelelően döntött a minimálbér és a garantált bérminimum növekedéséről. Erről szól a Kormány 321/2008. (XII. 29.) Korm. rendelete a kötelező legkisebb munkabér – minimálbér - és a garantált bérminimum megállapításáról.

Míg 2008.-ban a minimálbér összege 65.000 Ft-ról 69.000 Ft-ra nőtt, addig idén január 1-től ez az alábbiak szerint változott.

A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér kötelező legkisebb összege, azaz a minimálbér a teljes munkaidő teljesítése esetén 2009. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 71.500 forint, hetibér alkalmazása esetén 16.500 forint, napibér alkalmazása esetén 3.290 forint, órabér alkalmazása esetén 411 forint.

Mindezektől eltérően a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetőleg középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén
- 2009. január l-jétől havibér alkalmazása esetén 87.000 forint, hetibér alkalmazása esetén 20.000 forint, napibér alkalmazása esetén 4.000 forint, órabér alkalmazása esetén 500 forint.

- 2009-július l-jétől 2009. december 31-ig havibér alkalmazása esetén 87.500 forint, hetibér alkalmazása esetén 20.100 forint, napibér alkalmazása esetén 4.030 forint, órabér alkalmazása esetén 503 forint.

Teljesítménybérezésnél a teljesítménykövetelmények százszázalékos és a teljes munkaidő teljesítése esetén a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló havi munkabérének kötelező legkisebb összege 2009. január l-jétől 71.500 forint, a garantált bérminimum összege 2009. január l-jétől 87.000 forint, míg 2009. július l-jétől 2009. december 31-ig 87.500 forint.


- - - - - - - -

Rólunk írták

Köszönöm jelentkezésüket!
Mindenhol és minden időben az előre megírt elérhetőségeiket ismerőseimnek kiosztom.
Jó egészséget, sikeres, szép évet kívánok Önöknek és minden családtagjuknak.
Üdvözlettel,
P. F-né

- - - - - - - -


2009.01.14


Dr. Kocsis Ildikó ügyvédi iroda


Nekünk nem csak az ügy fontos, hanem Ön is!

Mi odafigyelünk Önre. Ügyét nem "futószalagon" kezeljük, hanem Önnel egyeztetve, az Ön igényeit figyelembe véve segítünk. Pontos és precíz tájékoztatással, a határidők betartásával igyekszünk elérni, hogy Ön is tudja, mi történik. Lényegesnek tartjuk, olyan megoldási lehetőségek ismertetését, melyek fontosak, vagy nélkülözhetetlenek megalapozott döntések kialakításához. Az Ön érdekeinek képviselete határozza meg a munkánk, és célunk olyan közvetlen kapcsolat kialakítása, mely valódi együttműködést eredményez, mert nekünk nem csak az ügy fontos, hanem Ön is!

Tevékenységek

  • Gazdasági társaságok alapítása, módosítása, képviselet cégeljárásban
  • Ingatlanokkal kapcsolatos szerződések készítése, eljárás a földhivatal és a szükséges egyéb hatóságok előtt
  • Polgári peres és nemperes ügyekben a képviselet ellátása
  • Magánjogi szerződések, egyéb okiratok készítése, véleményezése
  • Társaságok teljes körű képviselete megbízás alapján
  • Örökléssel kapcsolatos tanácsadás, végrendeletek, öröklési szerződések készítése, képviselet ellátása a hagyatéki eljárásban
  • Kintlévőségek és követelések jogi úton történő érvényesítése
  • Munkajogi kérdések, munkaviszonnyal kapcsolatos szerződések
  • Vitamegoldás (mediáció)

Dr. Kocsis Ildikó Ügyvédi Iroda
1136 Budapest, Tátra u. 5/b. I/3.
Tel./Fax: (1) 266-6621
e-mail: info@kocsis-iroda.hu
www.kocsis-iroda.hu